Hrvatski English
Gdje se nalazite:   Pitaj za zdravlje Poliklinika Živa

Poliklinika Živa

Internistički programi

Internistički program nudi cjelovitu uslugu iz područja gastroenterologije, uključujući ultrazvučnu dijgnostiku trbuha i endoskopiju. Kardiološki program, s ultrazvučnom dijagnostikom srca i krvnih žila, te ergometrijom omogućuje pregled i dijagnostiku bolesti srca i krvnih žila. Omogućujemo isto tako i savjetovanja iz područja alergologije, pulmologije, endokrinologije (šećerna bolest, bolesti štitnjaće), onkologije i drugih područja interne medicine. Svi su internistički programi organizirani kroz specijalističke i subspecijalističke ambulante ponajboljih stručnjaka svakog pojedinog područja.

Psihijatrijski i psihoterapijski programi

Psihijatrijski i psihoterapijski programi, i programi suradne psihijatrije nude cjelovitu uslugu dijagnostike i liječenja psihijatrijskih poremećaja. U timskom radu, uz specijaliste drugih područja medicine proaktivnim pristupom nudimo dijagnostiku i liječenje vrlo čestih, a često neprepoznatih pridruženih psihijatrijskih poremećaja u bolesnika u kojih je dijagnosticirana tjelesna bolest. U tom smislu i za kolege liječnike, osobito liječnike obiteljske medicine organiziramo eduaktivne radionice i Balintove grupe, te druge edukativne psihijatrijske i psihoterapeutske programe.

Programi liječenja boli

Programe liječenja boli i ambulantu za liječenje boli koju posebno izdvajamo u ovom prikazu, razvijamo u suradnji s ponajboljim stručnjacima iz cijele Hrvatske, a dijagnostiku i liječenje omogućuje tim koji čine neurolog, anesteziolog i psihijatar, te prema potrebi i drugi specijalisti medicine s posebnim interesom u liječenju boli. Djelovanje u timu s više različitih specijalista s posebnim interesima za zajedničko područje, u ovom slučaju bol, ponajbolje je razvijen model timskog djelovanja u medicini.

Neurološka ambulanta

Kroz neurološku ambulantu okrenuti smo stanjima kojan zahtijevaju timsko djelovanje i pregled od strane neurologa, ali i psihijatra, i/ili drugih specijalista, kao što su primjerice, migrene i glavobolje, vrtoglavice, ali i druga neurološka stanja s čestim pridruženim psihijatrijskim poremećajima. Pridruženi psihijatrijski poremećaji, kao što su primjerice generalizirani anksiozni poremećaj ili depresija, često su veći uzrok nesposobnosti i od same osnovne bolesti.

Prevencija

Prevencija i preventivni sistematski pregledi važan su dio našeg djelovanja i naše ponude. Osim redovitih sistematskih pregleda u prepoznatih pojedinaca s visokim rizikom za razvoj određene bolesti ili poremećaja radimo i ciljane preventivne preglede u svrhu rane dijagnostike i pravovremenog liječenja malignih i drugih bolesti pojedinih tjelesnih sustava i organa.